Månadens Malmö/Lundabo

månadenskollage
Foto: HUSSEIN EL-ALAWI/ALBIN BRÖNMARK/LARS BRUNDINCengiz Güven, Ellen Palm och Jassim Ahmadi är nominerade till november månads Malmö-Lundabo.

En crossfit-fantast som inte låter cancern styra hans liv. En filmskapare som vänt motvind till medvind. Och en som slutat konsumera plast – för miljöns skull.
Här är kandidaterna till Månadens Malmö-Lundabo!

Vem är november månads Malmö-Lundabo?

Se resultatet

Loading ... Loading ...

HEAcengiz3
1. Cengiz Güven

För tredje gången har Cengiz Güven, 39, fått negativa cancerbesked. Sedan tidigare har han tumörer i höften och ryggen och för några veckor sedan kom beskedet om två nya tumörer, trots tuffa behandlingar. I början av sjukdomen var Cengiz Güven deprimerad men nu tacklar han tillvaron med inspirerande energi – och stenhård crossfitträning. ”Jag ska aldrig låta mig själv må så dåligt igen. Jag ska leva livet som jag vill och inte som cancern vill.”

ellenpalm
2. Ellen Palm

Lundastudenten Ellen Palm, 26, låter inte studierna stanna inom universitetets väggar. Utöver att hon i sin uppsats sätter fokus på alternativa plastkällor, lät hon bli att konsumera all typ av plast – i en hel månad. Förutom att Ellen Palm sätter användandet av plast på agendan, driver hon tillsammans med två studiekamrater Facebooksidan Plastfri November där hon ger inspirerande tips om hur du som konsument kan minska din plastanvändning.

LBRjassim3
3. Jassim Ahmadi

Jassim Ahmadi växte upp på Rosengård i vad han själv kallar för ”en dimma”. Trots problem och motgångar utbildade han sig till socionom och jobbar idag som kurator på Rosengårdsskolan.
Tillsammans med barndomsvännen Alaa Moussen har Jassim Ahmadi gjort filmen ”Din röst ska eka”, som hade premiär på Biograf Spegeln i november, och handlar om hans egen resa från Rosengård och tillbaka. Med filmen vill de inspirera ungdomar att våga satsa på sina drömmar.