Månadens Malmö–Lundabo

Daniel Andersson, Felix Unogwu och Filip Poon.
Foto: BRUNDIN / LANGVAD / JOSJÖ-TV4

En bygger fotbollslag, den andre möter barnsoldater, en tredje charmar tv-juryn med mogna smaker. Vad de har gemensamt? De har uppmärksammats i City och är värdiga kandidater till att bli januari månads Malmö-Lundabo. Du bestämmer vem av dem som ska vinna titeln! 

Vem är januari månads Malmö-Lundabo?

  • Daniel Andersson, sportchef MFF (54%, 1 125 Votes)
  • Filip Poon, tävlande i Sveriges Mästerkock (27%, 570 Votes)
  • Felix Unogwu, engagerad för barnsoldater (19%, 396 Votes)

Totalt antal röster: 2 091

Loading ... Loading ...

Anderssons skalp

1. Daniel Andersson, sportchef MFF

Medan vi andra njöt av jullov jobbadeDaniel Andersson stenhårt i kulisserna. Malmö FF:s sportchef har haft fullt upp med att försöka ersätta den drös av stjärnor som lämnat mästarklubben i vinter. Man får säga att han lyckats bra.

Daniel Andersson har sålt spelare för över 90 miljoner kronor i vinter – och ersatt dem med tunga namn utan att behöva betala en enda spänn i övergångsgssumma.

Det är så man bygger ett svensk storlag. MFF har inte bara fått nya lirare – klubben har även blivit bra mycket rikare. Tack vare Daniel Andersson ser 2015 ut att kunna bli ännu mer framgångsrikt än 2014. Och vi alla hur det gick då…

—————————————————————————————————————

EL Felix Unogwu 5

2. Felix Unogwu, engagerad för barnsoldater

Lundabon Felix Unogwu arbetar med att hjälpa barnsoldater och unga som återvänder från krig. Genom organisationen Search for Common Ground har han jobbat i 22 olika afrikanska länder och bland annat mött flickor som har varit soldater hos islamistgruppen Boko Haram.

Sedan i höstas arbetar han för stiftelsen Open Skåne. Där diskuteras just nu hur man ska kunna ta fram ett program för bemötande av unga män som har stridit utomlands.

—————————————————————————————————————

FilipPoon

3. Filip Poon, tävlande i Sveriges Mästerkock

När allergierna försvann så öppnade sig en helt ny smakvärld för den då elvaårige Filip Poon. Matintresset väcktes, han fick en budget av föräldrarna och gick oftast direkt hem från skolan för att experimentera fram middag åt familjen.

I somras tyckte Filips polare att han borde söka till ”Sveriges Mästerkock”. Han sökte och kom med, och nu gör den nittonårige Malmöbon succé i TV4-programmet och juryn har kallat honom för ett fynd och en av de mest lovande i programmets historia.