Månadens Malmö/Lundabo

Månadens dec-jan

En är nominerad till årets artist och höll ett brandtal i Musikhjälpen som rörde till tårar. En ledde Sverige till succékantad och efterlängtad medalj i handbolls-EM. En kämpar för statslösa palestinier i det krigshärjade Syrien.
City rivstartar 2015 med att nominera tre starka personligheter till Månadens Malmö-Lundabo.

Vem ska bli månadens Malmö-Lundabo?

  • Salim Salamah (92%, 408 Votes)
  • Linnea Henriksson (4%, 19 Votes)
  • Sabina Jacobsen (4%, 18 Votes)

Totalt antal röster: 445

Loading ... Loading ...

L_37A4148

Linnea Henriksson

Under en kylig vecka i december strålade det värme och medmänsklighet ur och runt Musikhjälpen-buren i Uppsala. Där inne satt Linnea Henriksson som tillsammans med Kodjo Akolor och Petter ledde dygnet runt-sändningarna och återigen slog insamlingen rekord: över 30 miljoner kronor till kampen för att stoppa spridningen av hiv. Linnea Henriksson gjorde ett starkt intryck, inte minst med sitt starka brandtal om hur särskilt utsatta kvinnor är på olika håll i världen.

—————————————————————————————————————

BB141208PA083

Sabina Jacobsen

Skyttedrottningen som blev försvarsklippa och EM-medaljör. Förre Lugispelaren Sabina Jacobsen är kapten i laget som tog hem ett EM-brons i handbolls EM nyligen. Bronspengen var långt ifrån given på förhand. Sverige var nederlagstippade men överraskade turneringen igenom och tog slutligen sin andra medalj genom tiderna. Sabina Jacobsen var en av nyckelfigurerna och blev till råga på allt utsedd till turneringens bästa försvare.

—————————————————————————————————————

flyktsalim2

Salim Salamah

Han hoppade av juridikstudierna i Syrien – av dåligt samvete för att han kunde plugga medan andra mördades av säkerhetsstyrkorna. Vid en konferens i Stockholm hoppade han av och fick asyl i Sverige. Nu kämpar Salim Salamah för de statslösa palestiniska flyktingar som är kvar. Genom ett internationellt nätverk hjälper han till att online dokumentera deras situation. ”Det är min skyldighet att hjälpa till, jag fick själv chansen att överleva” säger Malmöstudenten.